Lestyinai Kecskefarm

Adalékanyagmentesen, természetesen.


(Bevezetés alatti termékeink: Kecskevaj, Tibeti joghurt)

Frissen fejt kecsketej:

Előzetes megrendelésre félre tesszük a kért mennyiséget, amíg megérkezik a vendég. Egyébként minden fejés után feldolgozzuk a tejet. Fogyasztás előtt ajánlatos felforralni, bár ezt mi nem tesszük, mert nyersen az igazi. Hűtés nélkül is eltartható 3 órán át. Hűtve 3 napig megőrzi minőségét. Novembertől márciusig friss tejet nem értékesítünk.


Gomolya sajtok:

dscf1816.jpg

Kézmüves sajtmühelyünkben õsi erdélyi eljárás modernizált változatával készítjük sajtjainkat. Egy egy sajtkészítési müveletnek rendszerint 2-3 db 1-3 kg-os guriga az eredménye. Semmi féle adalékanyagot, mesterséges vagy szintetikus anyagot, tartósítószert, állagjavító vagy szinezõanyagot NEM használunk! Teljes mértékben csak kecsketejet dolgozunk fel. Más állat tejét nem keverjük hozzá, így azok az emberek is fogyaszthatják termékeinket, akik érzékenyek a tejfehérjékre.

sajtjaink_5.jpg

Nem csomagoljuk elõre a sajtokat, hanem közvetlenül a fogyasztóknak kívánságuk szerinti nagyságra szelve adjuk el. Ezek a sajtok megfelelõ körülmények mellett akár évekig is eltarthatók. Szakszerű kezeléssel 90 napig megőrzi a minőségét. A megvásárolt sajtot háztartási körülmények között általában 30 napig el lehet tartani.

 

Mi az orda?

Savósajtnak vagy más nyelvterületen rikottának is nevezik.

A sajtgyártás folyamatában, a sajt elkészültekor visszamaradt úgynevezett sajtleves rendkívül sok hasznos ásványianyagot, fehérjét tartalmaz. Ebbõl lesz az orda oly módon, hogy melegítéssel kicsapatjuk a fehérjéket.  Jó tudni az ordáról azt a fantasztikus tulajdonságot, hogy salakanyag képzõdése nélkül szívódik fel a szervezetünkben. A vastagbelekig már le sem jut, így azok is fogyaszthatják, akik vastagbél mütét után állnak (fekszenek). Talán az infúziós táplálást is el lehet kerülni? :-)

Elég macerás az elkészítése, nem is csinálja meg mindenki, aki sajtot készít. Ráadásul nem is lehet sokáig tartani, csak frissen fogyasztható. Hütve is csak 4 napig áll el.


Telemea vagy feta:

Új termékünk. Klasszikus alapanyaga a görög salátának. Enyhén sós lében érleljük, tároljuk. Így eltartható 6 hónapig is.


Kõrözött:

Ordából készítjük. Nem kell hozzá vajat, tejfölt használnunk, mert olyan finom krémes állagú az orda, hogy már csak a füszereket kell belekevernünk. 25-30 dkg-os tégelyekben forgalmazzuk. Hütve 6 napig eltartható.


Kaukázusi kefír:

Igazi kaukázusi kefírgombát tenyésztünk. Ezzel oltjuk be a frissen fejt kecsketejet. Fél literes kiszerelésben árusítjuk. Ez aztán igazán élõ kultúra! Hűtve három hétig eltartható.


Kecskevaj:

Új termék.


Kecsketejföl:

Új termék.


Sajtsaláta fűszeres olajban:

Kecskesajtokat felkockázva egyedi fűszerezésű, finomított magyar étolajba tesszük, ebben érleljük. Kimérve kínáljuk. Saját levével elfedve 6 hónapig eltartható.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 5
Heti: 40
Havi: 161
Össz.: 78 356

Látogatottság növelés
Oldal: Termékeink
Lestyinai Kecskefarm - © 2008 - 2018 - lestyinaikecskefarm.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: orda kőrözött ára - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »